Mandienio WL

Gelders paard: Mandienio WL

Afstamming: Glamourdale x Parcival

Kleur: Bruin

Geboren: 11-04-2017

Geslacht: Hengst

Stokmaat: 1.68m

Goedgekeurd: KWPN

Fokker: K. Pestman & J.J. Pestman – van Dijk, Stal Weidelust Winsum (Gn)

Mandienio WL is woensdag 28 april 2021 definitief goedgekeurd bij het KWPN. Mandienio WL moest nog een verrichting lopen voor de wagen, dit heeft hij fantastisch gedaan. Tijdens het examen maakte WL een bijzonder goede indruk op het buitenterrein en werd de hengst met zeer hoge punten ingeschreven bij het stamboek. De hengst was goed te rijden door de menner en toonde een goede instelling, looplust en heeft aangespannen een goede tot zeer goede houding; Mandienio WL kreeg een 9 voor zijn draf, galop, werkwilligheid en looplust, aldus de jury.

De hengst is een zoon van Glamourdale (uit keur sport-dres van Parcival; Widieni). Deze sterke moederlijn kennen we van het Gelders Paard van het Jaar Vindieni, welke niet alleen moeder is van de Gelderse hengst Kardieno (v. Dante Weltino) maar ook van het intermediaire-I dressuurpaard Diede Dieni (v. Spielberg) en het 1.45m-paard Grande Dieni (v. Elderado van de Zeshoek).

Mandienio WL valt met name op door zijn krachtige galop en zijn goede achterbeengebruik. Een hengst uit een goede moederlijn, waar sport- en keuringsresultaten zijn gecombineerd. Mandienio WL kan een belangrijke rol spelen in bloedspreiding. Kortom een interessante hengst voor de fokkerij!

Video: Eerste bezichtiging Mandienio WL

Horsetelex: Mandienio WL

Rapport verrichtingenonderzoek najaar 2020: Mandienio WL