Opfok jong paard

Wij bieden de mogelijkheid om uw veulen/jong paard bij ons onder te brengen. Uw paard wordt vanaf veulen tot 3-jarige door ons verzorgd.

Het is voor de ontwikkeling van een veulen/jong paard erg belangrijk om het in een groep te plaatsen. Paarden zijn kuddedieren en de jonge paarden voeden elkaar spelenderwijs op en leren wat rangorde is. Wij hanteren een winterseizoen en een zomerseizoen. Uiteraard kunt u er voor kiezen om uw veulen/jaarling het hele jaar bij ons te stallen.

Zomerseizoen:
Het zomerseizoen loopt afhankelijk van het weer en voldoende gras, van mei t/m oktober. De paarden staan dan 24/7 buiten op de wei met voldoende gras. De hengsten worden in leeftijdsgroepen geplaatst en de enter en twenter merries staan bij elkaar in het land. Regelmatig worden de paarden verweid zodat ze altijd in voldoende vers gras lopen.

Winterseizoen:
In de winterperiode staat uw paard per leeftijdscategorie in een groepsverblijf en komen ze regelmatig buiten in de paddocks. De paarden worden geregeld ontwormd, geënt en gaan onder onze begeleiding naar de hoefsmid.