Instructie

Groepslessen:

Voor het volgen van paardrijlessen bent u bij Stal Weidelust op het goede adres. Stal Weidelust verzorgt groeps- en privé lessen. De groepslessen die vooral aan kinderen wordt gegeven, worden verzorgd door Jelly, Renate, Camilla en Wies. Beginners krijgen meestal eerst voltige lessen, om ze vertrouwd te maken met het paard. Hoe lang een kind op voltigeles zal zitten is niet precies te zeggen, dat hangt af van het kind zelf en in overleg gaan we kijken of het kind weer een stapje verder kan en op den duur de overstap naar de zadellessen kan maken. Als uw kind goed in het zadel kan rijden en ook in een groepje dan wordt de overstap naar de groepsles gemaakt. Ook krijgen ze dan les in het borstelen, op – en afzadelen van de paarden. Er zitten maximaal vier kinderen in de voltige les en 5 tot 6 kinderen in een groepsles. Op het moment zijn er meer dan 150 enthousiaste kinderen die één keer per week komen paardrijden op paarden en pony’s van de manege. Ook kun je met je eigen paard of pony mee lessen in de groepsles. Voor meer informatie over de lessen kunt u contact opnemen met Jelly Pestman via de e-mail: info@stalweidelust.nl

U bent verder niet aan lidmaatschapsgeld gebonden en als uw kind een keer niet op les kan komen, dan vragen wij u om dit minimaal 24 uur van tevoren te melden, dan kan deze les  altijd zonder kosten worden ingehaald. De opzegtermijn van de groepslessen is één maand.

Instructrices:

Ontzettend veel geluk hebben wij met de instructrices die in dienst zijn bij Stal Weidelust. Deze meiden zijn echt aanwinsten voor het bedrijf. Ieder op hun eigen manier zijn ze vol overgave bezig met het geven van de lessen en iedereen vertrouwd te maken met het paard of de pony waar ze op rijden. Wat zo fijn is aan deze meiden is dat ze allemaal hun eigen kwaliteiten hebben en dat je daardoor de leerlingen in groepen kan plaatsen bij de instructrice die het beste bij hun past.

Renate Schollema:

Geboren: 1988

Geeft les bij Weidelust sinds: 2009

Zelf is ze ook actief in de wedstrijdsport. Met haar paard Astrix is ze Z2 dressuur geklasseerd.

Camilla Jongst:

Geeft les bij Weidelust sinds: 2024

Wies Zwanikken:

Geboren: 1985

Geeft les bij Weidelust sinds: 2004

Wies is beroepsmatig met de paarden bezig en rijdt met haar eigen paard Lauriano Lichte Tour en met Jadorijke op Z2 niveau.

Privé lessen:

Ook voor het volgen van wedstrijd gerichte lessen bent u bij Stal Weidelust aan het goede adres. Deze worden verzorgd door zowel Klaas als Jelly en worden gegeven in de vorm van privé lessen. Op deze manier proberen ze ruiter en paard naar een hoger niveau te brengen.

Regelmatig verzorgt gastinstructeur Hergen van Hall clinics op Stal Weidelust.

Alle instructeurs en instructrices, die les geven bij Stal Weidelust zijn in het bezit van een Orun instructeurs diploma, gevolgd bij het KNHS. Tevens is Stal Weidelust in het bezit van een veiligheidscertificaat, afgegeven door Stichting veilige paarden sport.

Stichting Veilig Paardrijden
Stichting Veilig Paardrijden